Hlavní obsah

Američan před Vánoci pašoval kokain ve velikonočních vejcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Tak trochu zmatek v křesťanských svátcích má patrně třiadvacetiletý Esteban Galtes z Miami, který se dva dny před Vánocemi pokusil z Kolumbie do USA propašovat kokain schovaný ve velikonočních vajíčkách.

Článek

Právě nevhodnost dovážených cukrovinek zbystřila pozornost celníků na letišti v Los Angeles. Ti sáhli po noži, do pestrobarevných vajíček zakrojili a zjistili, že se z nich sype bílý prášek. Celkem ve vejcích i falešném dně sáčku, ve kterém byla uložena, našli šest kilogramů drogy, napsal zpravodajský server CNN.

"To je přece nenormální, že?" prohlásila mluvčí americké celní a pohraniční správy Lee Hartyová. "Celníci jsou školení, aby si všímali anomálií ve všech situacích," dodala s tím, že možná na jaře by muži jeho metoda prošla, ovšem nikoli v této části roku.

Galtes byl v pondělí obviněn z dovozu zakázaných látek, za což mu hrozí až doživotní trest vězení. Zadržován je bez možnosti propuštění na kauci. Pouliční hodnota dovezeného kokainu by byla vyšší než 100 000 dolarů (více než 1,9 miliónu korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám