Hlavní obsah

Po skončení funkce odejdu z politiky, ohlásila Clintonová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manáma

Pozice ministryně zahraničí zřejmě bude pro Hillary Clintonovou poslední politickou funkcí. Šéfka americké diplomacie to uvedla v pátek během své návštěvy Bahrajnu. Podle agentury Reuters tak rozptýlila dohady o tom, zda se chystá znovu ucházet o prezidentský úřad.

Článek

"Myslím, že pozice ministryně zahraničí bude pro mne poslední veřejnou funkcí," řekla Clintonová při rozhovoru se studenty přenášeném bahrajnskou televizí. "Poté se nejspíš vrátím ke své právnické praxi a budu hájit především práva žen a dětí," dodala ministryně, která se tak po impozantní politické dráze chystá vrátit k práci, které se věnovala na začátku své kariéry.

O její možné kandidatuře na prezidentku USA se začalo hovořit v souvislosti s klesající popularitou současného prezidenta Baracka Obamy a nedávným volebním debaklem amerických demokratů. Clintonová ale žádný zájem o Bílý dům nejevila. Dnes naopak podle agentury Reuters poprvé veřejně připustila, že se z politiky chystá zcela stáhnout.

Ve veřejných funkcích působila současná šéfka americké diplomacie dvě desetiletí. Je jednou z výrazných postav americké Demokratické strany a kromě pozice první dámy působila také v Kongresu jako senátorka za stát New York.

Reklama

Související témata:

Související články

Clintonová: prezidentkou nebudu

Americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová znovu odmítla spekulace, že plánuje v příštích volbách kandidovat na prezidentku USA. Řekla to v pátek během...

Výběr článků

Načítám