Hlavní obsah

V Mexiku zatkli 14letého zabijáka, stínal obětem hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cuernavaca

Teprve čtrnáctiletého mexického chlapce podezřelého z vraždění na objednávku pro drogový kartel zatkly ve čtvrtek večer mexické bezpečnostní síly. Informovala o tom v pátek agentura AP s odvoláním na oficiální zdroje.

Článek

Mexická armáda podle AP sdělila, že chlapec známý pod přezdívkou El Ponchis byl zadržen společně s šestnáctiletou sestrou na letišti Cuernavaca, když se pokoušeli odletět do mexického města Tijuana u hranic s americkou Kalifornií.

Podle policie se tento teenager podílel nejméně na čtyřech stínáních hlav. Jeho sestra zase čelí obvinění, že odklízela mrtvá těla obětí. Oba sourozenci jsou podezřelí, že pracovali pro drogový kartel ve státě Morelos, který vede boss Hector Beltrán Leyva.

"Účastnil jsem se čtyř vražd, ale byl jsem zdrogovaný a hrozili mi, že pokud to neudělám, tak mě zabijí," uvedl podle AP El Ponchis, který prý vypadal klidně a bez výčitek svědomí. Za každou objednanou vraždu prý inkasoval po 3000 dolarech (54 000 korun).

Jeho sestra reportérům podle AP sdělila, že chtěli s bratrem překročit hranice a dostat se do kalifornského San Diega, kde žije jejich matka.

Armáda a policie pátrala po chlapci již několik týdnů, předchozí údaje nesprávně uváděly, že je mu 12 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám