Hlavní obsah

Drogový gang v Mexiku si vychoval 12letého zabijáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexico City

Po teprve dvanáctiletém zabijákovi jednoho z drogových kartelů pátrá mexická policie a armáda. Navzdory svému věku podle vyjádření místních úřadů spáchal ty nejhorší zločiny. Chlapec je známý pouze pod přezdívkou El Ponchis a nejspíš pracuje pro takzvaný jihotichomořský drogový kartel v mexickém státě Morelos a je součástí skupiny teenagerů a mladých lidí odpovědných za sérii vražd.

Foto: Profimedia.cz

Mexická policie vytrvale bojuje s drogovými dealery. Ilustrační foto.

Článek

Mexická policie nyní pátrá po skupině kriminálníků ve věku od 12 do 23 let, kteří na internet umístili fotografie svých zbraní, automobilů, drog a ukázek, jak svým obětem podřezávají krky.

Podle státního prokurátora Pedra Luíse Benitéze nejsou nezletilí ještě zcela duševně vyvinutí a je jednoduché je ovlivňovat, dát jim zbraň a dělat, že jde jen o hru. Jsou k spáchání zločinů navedení a přitom si jejich dosah neuvědomují.

Hledaný chlapec údajně dostává za každou objednanou vraždu po 3000 dolarech (54 000 korun). Mexický prezident Felipe Calderón vyhlásil po svém nástupu do úřadu v prosinci roku 2006 drogovým mafiím válku.

Z regionů utíkají policisté i civilní obyvatelstvo

Od té doby bylo v drogové válce zabito 31 000 lidí. Nejkrvavější jsou boje v oblastech u hranic s USA, kde mafiánské skupiny bojují o kontrolu nad pašeráckými stezkami.

Z regionu postupně prchá civilní obyvatelstvo a i zaměstnanci policie. Místní média zaujalo, že se tento týden rozhodly dvě ženy v domácnosti ujmout policejní práce u Ciudad Juárez, největšího města mexického státu Chihuahua a celého severního Mexika, ve kterém drogová válka zuří plnou silou.

Reklama

Výběr článků

Načítám