Hlavní obsah

Muž drží hladovku v posteli. Chce, aby mohl být Schwarzenegger prezidentem

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Redaktor deníku The New York Times a autor biografie kalifornského guvernéra Arnolda Schwarzeneggera v úterý v newyorském hotelu Warwick zahájil 48hodinovou hladovku. Žádá změnu americké ústavy, aby mohl Schwarzenegger kandidovat na prezidenta Spojených států. Ian Halperin svůj protest vede z postele.

Článek

„Jeho přátelé mi řekli, že má na pořadu dne změnu ústavy a úřad prezidenta USA. Spousta lidí k tomu řekne ne, spousta lidí v USA nechce změnit ústavu. Já shledávám ústavu diskriminační. Proto jsem tady. John Lennon a Yoko Ono protestovali z postele v mém domovském Montrealu, když mi bylo pět let. Já jako první z postele propaguji novou knihu, abych upozornil na nutnost změny ústavy, aby mohl Arnold kandidovat na prezidenta,“ řekl Halperin agentuře Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák John Lennon s partnerkou Yoko Onno protestovali v květnu 1969 z postele hotelu v Montrealu proti válkám.

Halperinova neautorizovaná biografie Arnolda Schwarzeneggera nese název The Governator. Kombinace slov guvernér a Terminátor odkazuje na slavný akční film, v němž měl bývalý herec Schwarzenegger hlavní roli.

Halperin, jenž je autorem též biografie zesnulé popové legendy Michaela Jacksona, tvrdí, že zjistil nové skutečnosti o Schwarzeneggerově sukničkářství a politických ambicích. Guvernér údajně chce opustit Republikánskou stranu, zahájit kampaň za změnu ústavy a pak v roce 2016 usilovat o prezidentský úřad jako nezávislý. Za svého viceprezidenta prý chce mít starostu New Yorku Michaela Bloomberga.

Schwarzenegger v křesle kalifornského guvernéra skončí v lednu. Zatím nenaznačil, co hodlá dělat potom. Z Halperinovy knihy nadšený není, napsala agentura Reuters.

Schwarzenegger se narodil jako Rakušan, americká ústava nedovoluje kandidovat do nejvyššího úřadu lidem neamerického původu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám