Hlavní obsah

Američan zahynul při útoku na policejní stanici

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

McKinney

Patrick Gray Sharp (29) zahynul v úterý při neúspěšném pokusu o útok na policejní stanici na dallaském předměstí McKinney. Byl těžce vyzbrojen, měl poloautomatickou útočnou pušku, brokovnici a pistoli ráže 45. V přívěsu, který před stanicí zapálil, byla nálož. Ta ale nevybuchla, explodovaly jen náboje ve voze. Podrobnosti uvedl deník Dallas News.

Článek

Sharp dojel v texaském městě McKinney před budovu, kde sídlí policie a velitelství hasičů. Před vchodem zapálil své auto a po vybíhajících policistech střílel.

„Podezřelý náklaďák zapálil, aby vypudil lidi z budovy. Použil poloautomatcikou pušku, ze které po nich před budovou střílel,“ stojí v prohlášení policie, která střelbu zaregistrovala v 9.30.

Devětadvacetiletý muž střílel po policistech z blízkého háje. Zemřel při přestřelce s policisty, není ale jasné, jestli jej zasáhli policisté nebo jestli se zastřelil sám.

Štěstím bylo, že přívěs nevybuchl a jen hořel, byly v něm světlice, benzín, odštěpky dřeva a dusičnan amonný. Žár však byl takový, že explodovala další munice v pick-upu. Nakonec však naštěstí nikdo nebyl zraněn.

Foto: Profimedia.cz

Policie na místě útoku u ohořelého pick upu

Útočníkův motiv není znám, jak ale uvedl šéf mckinneyských policistů Doug Kowalski: „Byl těžce ozbrojen. Měl plán, který spustil. Vypadal, že ví, co chce. Nevíme ale, proč to chtěl udělat.“ Muž měl čistý trestní rejstřík. Podle sousedů byl posedlý zbraněmi. Na svém profilu na MySpace uvedl: „Mám radši pistole než zubní pastu.“ A na fotografii stál vedle prostříleného plechu. Pod obrázkem stálo? „Co kdyby to byl váš obličej?“

Policie spekulovala, že má komplice, ale to se nepotvrdilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám