Hlavní obsah

Teenager utíkal dva roky v ukradených autech, letadlech a člunech

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nassau
Aktualizováno

V neděli ráno byl na Bahamách dopaden americký teenager Colton Harris-Moore, který byl na útěku dva roky. Nejméně třikrát použil při útěku ukradené letadlo, i když se nikdy stroj těžší vzduchu neučil pilotovat, napsala BBC.

Článek

Dopaden byl 18letý mladík na bahamském ostrově Harbour u Eleuthera, sdělila mluvčí místní policie. „Bez jakéhokoli incidentu byl dnes ráno vzat do vazby,“ oznámila seržantka Christklyn Skippingsová. Později byl přepraven do Nassau a zřejmě vydán do USA.

Foto: Profimedia.cz

Bosý bandita Colton Harris-Moore

Pátrání se soustředilo na Bahamy poté, co Harris-Moore uletěl z amerického Bloomingtonu v ukradené Cessně 400, s níž první červencový víkend spadl na bahamském ostrově Abaco. Na něm z 65 kilometrů vzdáleného přístaviště ukradl rychlý člun a přepravil se na Eleutheru. Cestou do přístaviště ukradl v obchodě u benzínové pumpy dva sáčky chipsů. Další jídlo a pití nechal u pokladny.

Dramatická noční akce

Dopadení však bylo dramatické jako závěrečná scéna z klasické bondovky. Šéf ochranky přístaviště Romora Bay Kennetch Strachan viděl okolo druhé ráno bosého muže s pistolí a batohem. Na ostrov Harbour dorazil z Eleuthery v lehkém pětimetrovém člunu. Pokoušel se ukrást jinou loď dlouhou deset metrů. Té ale policisté rozstříleli motor. Když byl chlapec obklíčen, hodil do vody svůj počítač a pak si dal pistoli k hlavě, že se zastřelí. To mu muži zákona rozmluvili, uvádí CNN.

Foto: Profimedia.cz

Seatlleská policie v pondělí začala hon na teenagera.

Harris-Moore byl přezdívaný jako bosý bandita, protože většinu trestných činů spáchal bez bot. Před pár dny na jeho dopadení FBI vypsala odměnu 10 000 dolarů. Loni na podzim se Harrise-Moora pokusili dopadnout v lesích u Seattle. Marně. Odtamtud se přemístil do Indiany.

Colton měl od dětství potíže se zákonem. Byl na tři roky umístěn do detenčního centra. Po předčasném propuštění ale v dubnu 2008 utekl z méně střeženého ústavu. Na útěku spáchal řadu krádeží, vykrádal chaty, bral z nich jídlo i elektrická zařízení, a na ukradené kreditní karty si opatřoval potřeby nutné pro přežití v lesích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám