Hlavní obsah

Letadlo při nouzovém přistání na pláži smetlo běžce

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hilton Head Island

Jednomotorové letadlo letící z Floridy směrem do Virginie muselo v pondělí k večeru nouzově přistát v Jižní Karolině. Stroj začal mít problémy s motorem a měl přistát na doporučeném letišti, ale protože ve výšce asi čtyři kilometry začal unikat olej a blokoval výhled pilota, bylo jasné, že do cílové destinace nedoletí.

Článek

Letadlu Lancair IV-P vysadila i vrtule a pilot tak musel nouzově přistát u města Hilton Head. Stroj však při přistávacím manévru nešťastně srazil běžce, který si vyběhl na ranní jogging.

"Bylo zřejmé, že nefungoval motor, nebyl vůbec slyšet. Bylo to, jako by letěl kluzák. Působilo to děsivě, okamžitě jsme zavolali záchrannou službu, která byla na místě za pět minut, ale tomu člověku na pláži nebylo pomoci," uvedl provozní nedalekého baru Dunes House.

Stroj, který havaroval, unese až čtyři osoby. Podle webových stránek výrobce může létat rychlostí až 595 kilometrů za hodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám