Hlavní obsah

Nespravedlivě odsouzenému musejí zaplatit 4 milióny dolarů

CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fort Collins

Okres Larimer v americkém Coloradu zaplatí 4,1 miliónu dolarů Timovi Mastersovi, který tam byl nespravedlivě odsouzen za vraždu a ve vězení strávil deset let. Sám však řekl: Dal bych deset miliónů za to, kdyby mi ty roky někdo vrátil.

Foto: Rocky Mountain News/Barry Gutierrez/Pool , Reuters

Timothy Masters strávil za mřížemi skoro deset let.

Článek

„Neexistuje částka, která by mu mohla vrátit deset let,“ řekl jeden z jeho advokátů David Wymore. Tim by si jen přál, aby se to nikdy nestalo.“

Masterse začali vyšetřovat kvůli vraždě a sexuálnímu zneužití 37leté Peggy Hetrickové v roce 1997. To mu bylo patnáct. V roce 1999 byl za její vraždu odsouzen, ačkoli se nenašly žádné hmatatelné důkazy. Odsouzen byl na základě sbírky nožů a hrůzných obrázků i psychologického posudku pořízeného bez rozhovoru psychologa s obviněným.

V roce 2008 byl použit test DNA na šaty oběti. Masterse jako pachatele vyloučil, a tak mohl odejít z věznice.

Případ byl znovu otevřen, ale dosud se ho vyřešit nepodařilo.

Masters však cítí, že má zničený život: „Zavřeli mě na deset let za něco, co jsem neudělal.“ Domnívá se, že nebýt tohoto justičního omylu, mohl mít práci a ženu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám