Hlavní obsah

Američtí policisté zastřelili vraha svých čtyř kolegů

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Americká policie zastřelila muže podezřelého z nedělního zabití čtyř policistů v kavárně. Sedmatřicetiletý bývalý vězeň Maurice Clemmons zemřel na následky střelného zranění v Seattlu v úterý nad ránem místního času, informovala stanice MSNBC.

Foto: Pierce County Sheriff Department/Handout , Reuters

Maurice Clemmons

Článek

Clemmons byl podezřelý ze zastřelení policistů v kavárně v Lakewoodu, jižním předměstí Seattlu. Vyšetřovatelé se domnívali, že se skrývá s pomocí rodiny a přátel. V policejní cele skončila uprchlíkova sestra, o níž si úřady myslí, že ho odvezla do Seattlu, kde mu ošetřila střelné zranění z nedělního incidentu. Další lidé jsou v podezření, že policisty úmyslně naváděli na falešnou stopu.

Po Clemmonsovi pátraly desítky policistů se psy. Už v neděli speciální jednotka SWAT oblehla jeden dům v Seattlu, ale našla ho už prázdný. Nakonec vyšel tip na jedno z míst, kde by se muž mohl skrývat.

Policie neví, jaký měl Clemmons k zastřelení policistů, kteří v kavárně pracovali na noteboocích, důvod. V posledních měsících se však údajně choval podivně. Podle policejního mluvčího měl Clemmons svůj čin oznámit v předchozí večer s tím, že se pak těší na zprávy.

Clemmons střílel jen po policistech, ostatní hosty a personál kavárny ušetřil. Na útěku ho jeden z umírajících policistů postřelil.

Clemmons byl původně odsouzen na 108 let za mřížemi za sérii loupežných přepadení a další porušení zákona v Arkansasu. Tehdejší guvernér Mike Huckabee mu ale udělil milost. Když Clemmons porušil podmínky svého propuštění, skončil znovu ve vězení, z něhož ho však v roce 2004 opět propustili. V USA tato skutečnost po nedělní střelbě vyvolala vlnu rozhořčení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám