Hlavní obsah

Američan, který 18 let věznil dívku, je vyšetřován kvůli dalším únosům

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Antioch

Američan Philip Garrido, který unesl a 18 let věznil Jaycee Dugardovou, je vyšetřován také kvůli zmizení dalších dvou dívek, 13leté Ilene Misheloffové a devítileté Michaely Garechtové, které jsou nezvěstné od roku 1989, respektive 1988. Pozemky u Garridova domu jsou kvůli tomu pečlivě prohledávány. Už se na nich podařilo najít kosti.

Článek

„Nalezli jsme na pozemku kosti, ale v tuto chvíli nemůžeme říci, zda jsou lidské, nebo zvířecí,“ uvedla poručík Chris Orreyová z policejního oddělení v Haywardu.

Policisté se snaží zjistit, zda Garrido nemá něco společného se zmizením dalších dvou dívek. Devítiletá Michaela Garechtová je nezvěstná od roku 1988, čtyři roky starší Ilene Michellhofová zmizela o rok později,

Podle policie zatím nebyl Garrido v případě dívek jmenován jako podezřelý, ale nelze vyloučit, že se to změní. Garechtová byla unesena za podobných okolností jako Dugardová. Zmocnil se jí za bílého dne neznámý člověk před obchodem v Haywardu. Odvezena byla vozem, který se podobal vozu, jenž byl použit k únosu Dugardové. Dívka navíc byla podobná Dugardové.

Foto: Kevin Bartram, Reuters

Dvůr únosce Philipa Garrida

Také Mischeloffová byla viděna, jak nasedla do sedanu podobnému Garridovu, který byl schován pod haladmi nepořádku na Garridově pozemku.

Philip Garrido a jeho žena Nancy čelí obvinění z 29 vážných trestných činů. [celá zpráva]

V roce v 1991 unesl jedenáctiletou Jaycee Dugardovou, když se vracela ze školy. Věznil ji dalších osmnáct let a zplodil s ní dvě děti. V posledních letech mu pomáhala s jeho podnikáním. I když měla možnost telefonovat a scházela se se zákazníky, nepožádala je o pomoc. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám