Hlavní obsah

U soudu v USA zastřelili obžalovaného, zaútočil na soudkyni

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STOCKTON

Tragické vústění měl středeční soudní proces v kalifornském Stockotonu, kde David Paradiso čelil obžalobě, že ubodal svou přítelkyni. Během pauzy se vrhl na soudkyni. Policista ho třemi ranami zastřelil, uvedla CNN.

Článek

Soudkyně Cinda Foxová se rozhodla vyhlásit přestávku, protože matka obžalovaného byla rozrušená a opustila soudní síň. V tu chvíli Paradiso vyskočil, běžel za soudkyni a začal ji mlátit. Údajně ji také bodal.

Policista Eric Bradley, který byl hlavním vyšetřovatelem případu, okamžitě tasil zbraň a Paradisa zneškodnil. "Pořád jí drtil krk, pak zazněly výstřely přímo za mnou,“ uvedl obhájce Chuck Pacheko a dodal: "Viděl jsem ránu po kulce a krev.“ Podle svědků byly vypáleny tři rány.

:. David Paradiso před soudem foto: ČTK/AP

Paradisova matka Debra poté pro televizi uvedla, že varovala soudní úředníky, že její syn je připraven k násilí. "Měl zbraň. Volali jsme, říkali jsme to věznici, oni prohledali jeho celu, ale nic nenašli,“ uvedla matka. Byla zdrcená, že jejímu synovi nezabránili v útoku: "Proč ho neprohledali, než ho sem přivedli?“ Plakala, když dodala: "Nevěřili, že byl blázen. Věří tomu teď?"

Soudkyně Foxová byla odvezena k ošetření, i když říkala: "Jsem ok“. Měla ale ovázanou ruku. Zda byla pobodána do krku, jak uváděl jeden ze svědků pracující pro soud, není jasné. Incident odmítla Foxová blíže komentovat.

Paradiso byl podezřelý, že v roce 2006 ubodal svou dvacetiletou přítelkyni Eileen Peltovou a vyhodil její tělo v okrese Amador. Dopaden byl po honičce s policií, při níž se auta řítila po dálnici rychlostí 160 kilometrů za hodinu. Honička skončila, když Paradisovi praskla pneumatika.

Reklama

Výběr článků

Načítám