Hlavní obsah

Kennedyové mají šanci k návratu do velké politiky

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Další generace členů nejslavnější americké politické dynastie se prý vracejí na politickou scénu: Caroline Kennedyová (51), dcera v roce 1963 zavražděného prezidenta Johna Kennedyho a Jacqueline Kennedyové, má velmi slušné vyhlídky stát se velvyslankyní USA při OSN.

Článek

List Boston Globe s odvoláním na zdroje z Washingtonu dále napsal, že nový šéf Bílého domu Caroline velmi důvěřuje. Už letos v lednu při vystoupení spolu se svým strýcem, nestorem demokratů senátorem Edwardem Kennedym podpořila Obamu, což média hodnotila jako zdrcující ránu pro Obamovu soupeřku v primárkách Hillary Clintonovou.

Navíc Caroline spolu s právníkem Erikem Holderem vedla komisi, jež vybírala kandidáta na viceprezidenta a nakonec povolala senátora Joea Bidena.

Také další člen kennedyovského klanu Robert Kennedy jr. (54), syn v roce 1968 zavražděného senátora a uchazeče o nominaci na prezidentský úřad Roberta Kennedyho, by se mohl objevit ve vládních službách. Právník a ekologický aktivista patří mezi horké kandidáty na řízení vládní ekologické agentury EPA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám