Hlavní obsah

V Guatemale rozsekali mačetami amerického turistu na jachtě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GUATEMALA

Čtyři mačetami ozbrojení lupiči v sobotu přepadli americký pár, který se plavil na lodi po guatemalském jezeře Izabal. Protože nebyli spokojeni s lupem, jelikož pár u sebe neměl žádné dolary, 66letého muže rozsekali mačetami. Zranili i jeho ženu, která v nemocnici v guatemalském městě Morales v pondělí popsala průběh přepadení.

Článek

Podle přepadené Nancy Drydenové čtyři lupiči doplavali k lodi. Byli vyzbrojeni mačetami, které vypadaly jako "zahnuté šavle“.

"Pobodali nás mačetami. Žádali peníze, zejména dolary,“ uvedla Drydenová. Zloději byli podle ní nespokojeni s tím, co získali. "Měli jsme pár quetzalů, ale neměli jsme na lodi s sebou žádné dolary,“ řekla.

Lupiče to rozlítilo. Od ženy se ještě pokusili získat klíčky od lodi, která měla pomocný motor. Žena ale nepochopila, zda chtějí klíčky od lodi nebo od záchranného gumového člunu. Poté, co jejího muže Daniela Perryho Dryndena zabili, skočili do vody a uplavali.

Drydenová vyslala z rádia nouzový signál: "Řekla jsem, že potřebujeme pomoc. Řekla jsem, že se můj muž nehýbe.“

Pár z Aljašky si koupil loď v únoru. Plánoval plavbu po Karibském moři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám