Hlavní obsah

Velitel výcvikové jednotky amerického letectva by odsouzen za napadení ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WICHITA FALLS

Na devět let byl odsouzen do vězení plukovník amerického letectva USAD Samuel Lofton za napadení ženy, zneužití vládní cestovní karty a několik dalších zločinů. Současně byl propuštěn z armády.

Článek

Devětačtyřicetiletý plukovník velel na základně Sheppard výcvikové jednotce. Podle žalobce „systematicky zneužíval svou moc, pozici a autoritu ke škodě vzdušných sil a ke škodě lidí okolo něj". „Byl to nejmocnější muž na základně Sheppard,“ uvedl dále prokurátor .

Loftonovi původně hrozilo až 140 let vězení, ale byl zproštěn obvinění ze znásilnění a odsouzen jen za napadení jedné ženy. Zproštěn byl i obvinění z napadení dalších dvou žen.

Odsouzen byl ale za další trestné činy, odčerpal 26 000 dolarů pro své účely z vládní cestovní karty a nechal si proplatit dalších 14 000 dolarů za cesty, které neuskutečnil. Další podrobnosti o případu a napadení ženy zveřejněny nebyly.

Lofton byl od roku 2004 velitelem 82. výcvikové skupiny, z kteréžto pozice byl loni odvolán kvůli vyšetřování podezření, že se dopouštěl finančních machinací.

Obhájkyně namítala, že trest je příliš přísný, protože už skutečnost, že je Lofton odsouzen za napadení ženy, znamená, že se musí ve většině států registrovat jako sexuální násilník. Dvě třetiny porotců ale souhlasili s výší trestu.

Kromě toho musí Lofton ještě zaplatit pokutu ve výši 14 000 dolarů. V armádě zůstane až do svého propuštění z vězení, propadne mu ale plat. Lofton bral 9000 dolarů měsíčně.

Reklama

Výběr článků

Načítám