Hlavní obsah

Clintonová funkci viceprezidentky přijme, pokud jí bude nabídnuta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Senátorka Hillary Clintonová, která prohrála boj o kandidaturu na prezidentskou funkci za demokraty s Barackem Obamou, přijme funkci viceprezidentky, bude-li jí nabídnuta. Informovala o tom stanice CNN. Agentura AFP předtím s odvoláním na její štáb uvedla, že Clintonová sama ale o obsazení tohoto úřadu neusiluje.

Článek

"Zatímco senátorka Clintonová jasně uvedla, že učiní vše, co je v jejích silách, pro zvolení demokrata do Bílého domu, neusiluje o viceprezidentskou funkci a nikdo jiný nemůže hovořit za ni o tomto tématu než ona sama. Vybírat si může pouze senátor Obama," uvádí se dále v prohlášení štábu.

Stanice CNN citovala nejmenovaného poradce Clintonové, který řekl, že senátorka aktivně o funkci neusiluje, ale přijme ji, bude-li jí nabídnuta. "Nemyslí si ale, že se to stane," sdělil tento zdroj.

Výběr viceprezidentského kandidáta, který půjde do podzimních voleb s Obamou, je nyní mezi demokraty nejžhavějším tématem. Mnozí považují případnou dvojici Obama-Clintonová za trumf, kterým se podaří převálcovat republikánského protikandidáta Johna McCaina, který rovněž ještě nemá ve výběru nejbližšího spolupracovníka jasno.

Clintonová již dříve dávala v soukromých rozhovorech s poslanci Kongresu najevo, že by o viceprezidentskou kandidaturu měla zájem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám