Hlavní obsah

Američanka nutila adoptovanou dívku otročit

Novinky, rei, NBC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FORT LAUDERDALE

V americkém státě Florida v úterý odsoudili na více než sedm let za mřížemi učitelku za to, že ve svém domě v Miami nutila haitskou dívku otročit. Dívka z domu utekla v roce 2005 po šesti letech pobytu, během něhož musela pracovat 15 hodin denně, přičemž byla i bita.

Článek

Maude Paulinová (52) připustila, že udělala chybu, když v roce 1999 přivezla tehdy 14letou dívku z haitského sirotčence do Spojených států. Tvrdila, že pozdějších činů lituje. Chtěla prý pro Celestin jen to nejlepší.

V případu byli v březnu shledáni vinni i Paulinové matka Evelyn Theodorová (74) a exmanžel Saintfort. Bývalý manžel dostal 18měsíční podmínku. Trest pro Theodorovou zatím vynesen nebyl, krátce po potvrzení viny totiž dostala infarkt.

Paulinové trest byl na spodní hranici sazby, přesto ale vyšší, než v podobných případech. Spolu s matkou má navíc dívce zaplatit přes 162 000 dolarů. Navíc musí skončit s pedagogickou činností.

Celestin se kvůli nucené práci bez náhrad v podstatě nevzdělávala, často jí vyhrožovali a byla bita. Spát musela na podlaze. U soudu řekla, že ji to dohnalo k myšlenkám na sebevraždu.

Dětský fond OSN (UNICEF) odhaduje, že ve Spojených státech žije až 17 500 haitských dětí, které jsou nuceny k otrockým pracím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám