Hlavní obsah

Žralok zabil u kalifornského pobřeží plavce

Novinky, CNN, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN DIEGO

U pobřeží amerického státu Kalifornie zaútočil žralok na 66letého plavce, který na následky zranění zemřel. Událost se stala pár desítek metrů od břehů Solana Beach asi 20 kilometrů severně od San Diega.

Článek

Někdejší veterinář David Martin trénoval se svým triatlonovým týmem zhruba 130 metrů od pobřeží, když žralok zaútočil na obě jeho nohy. Veškeré snahy zachránit jeho život byly marné.

Úřady nechaly dočasně vyklidit pláže v okruhu asi 30 kilometrů, přes víkend prý zůstanou zavřeny ty v okolí 12 kilometrů.

„Chceme se ujistit, že se všichni dostali z vody ven. Jsme přesvědčeni, že žralok je stále v oblasti,“ řekl starosta Solana Beach Joe Kelleejan. Dodal, že se zřejmě jedná o Velkého bílého žraloka.

Žralok útočí na člověka vzácně. Od roku 1950, kdy se začaly vést údaje, zaznamenali v Kalifornii 11 útoků s následkem smrti. Loni bylo v celém světě zaznamenáno 71 útoků, jeden z nich byl smrtelný.

Reklama

Výběr článků

Načítám