Hlavní obsah

Americké studentky zbily spolužačku, hrozí jim doživotí

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAKELAND

Spojené státy rozrušily další případy násilí mezi školáky. V Lakelandu na Floridě zaútočila skupina teenagerů na spolužačku v domě její babičky. Série úderů pěstí a kopanců si přitom nahrávala na video. Státní žalobci se uchýlili k rozhodnutí soudit šest dívek a dva chlapce jako dospělé. Mezitím se na internetu objevilo video s útokem studentky na učitelku v Baltimore.

Článek

Bití v Lakelandu z konce března mělo být pomstou za pomluvy ze strany 16leté oběti Victorie Lindsayové na internetové diskuzi. U Lindsayové se v uzamčeném pokoji v domově její babičky postupně vystřídalo šest dívek ve věku 14 až 17 let, dva jejich spolužáci ze střední školy Mulberry přihlíželi.

Napadená v jednu chvíli po nárazu do stěny pokoje omdlela. Podle jejího otce utrpěla otřes mozku, neslyší na jedno ucho a špatně vidí na levé oko. Rodiny obviněných to popírají.

:. Obvinění školáci

Pořízené video z akce plánovala skupina umístit na stránkách MySpace a YouTube.

Teenagerům nyní hrozí až doživotní trest. Čelí obvinění z několika trestných činů, včetně únosu či ovlivňování svědků. První stání je naplánováno na pátek.

Někteří rodiče s obviněními nesouhlasí. „Podívejte se na to, kolik jim je let. Nejsou dospělí, mají mentalitu náctiletých,“ řekla matka jedné z dívek Christina Garcia.

Jeden z obhájců se zase ohradil proti obvinění celé skupiny z únosu, jiný doplnil, že rozhodnutí žalobců je tvrdé a nespravedlivé vzhledem k tomu, že dívka nebyla vážně zraněna. „Protože ale existuje videozáznam, je politická motivace zúročit to,“ řekl.

Matka další z dívek dokonce v televizi řekla, že si Lindsayová útok vykoledovala.

V Baltimore napadena učitelka

Mezitím americká média informovala o dalším videu na internetu s útokem školačky, tentokrát na učitelku. Jolita Berryová řekla studentce, ať se posadí. Ta ji tváří v tvář odpověděla, že neposlechne a pohrozila napadením. Na videozáznamu z mobilního telefonu jednoho studenta leží učitelka na zemi a školačka ji za povzbuzování spolužáků bije do hlavy.

Další šok čekal Berryovou později v kanceláři vedení školy. Ředitelka jí řekla, že ji lituje, nicméně prý neměla studentce říkat, že se bude napadení bránit. Prý tím incident spustila.

Reklama

Výběr článků

Načítám