Hlavní obsah

Při další střelbě v americké škole zemřeli tři lidé

Novinky, CNN, rei, NBC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BATON ROUGE
Aktualizováno

Studentka zastřelila ve škole v městě Baton Rouge v americkém státě Louisiana v pátek ráno místního času dvě spolužačky a následně obrátila zbraň proti sobě. Oznámila to tamní policie s tím, že okolnosti incidentu vyšetřuje.

Foto: Profimedia.cz

Policejní zásah už byl zbytečný.

Článek

Střelba se strhla na technické vysoké škole v Baton Rouge. Ve třídě jí přihlíželo asi 20 lidí.

Incident se udál jen několik hodin poté, co ve čtvrtek večer zastřelil na radnici v Kirkwoodu v Missouri padesátiletý muž pět lidí při jednání městské rady. Na místo přispěchavší policisté ho následně zastřelili.

Stále častější jev

Střelby na amerických školách nejsou výjimečným jevem. Největší masakr uskutečnil loni v dubnu student jihokorejského původu na polytechnice v Blacksburgu ve Virginii. Zabil 32 lidí a následně spáchal sebevraždu.

Největší masová vražda v novodobých dějinách měla zajímavé okolnosti - student svůj čin avizoval na videu později odvysílaném televizí NBC. Tragédie vyvolala v USA celospolečenskou debatu o legálně držených zbraních a jejich kontrole.

Administrativa prezidenta George Bushe se ale zpřísnění pravidel bránila. Koncem loňského roku však nakonec obě komory Kongresu schválily přísnější opatření pro lidí, kteří si chtějí koupit novou zbraň.

Reklama

Související témata:

Související články

V USA zpřísní prodej zbraní

Obě komory amerického Kongresu schválily zákon, který omezí dostupnost zbraní. Hlavně by si je již neměli mít možnost koupit lidé s duševní chorobou. Zákon,...

Výběr článků

Načítám