Hlavní obsah

Miliónářský pár v USA doma držel dvě otrokyně

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Soud v New York uznal milionářský manželský pár vinným ze zotročování dvou indonéských žen. Manželé imigrantky nutili osmnáct i více hodin pracovat v jejich domácnosti a opakovaně je vystavovali psychickému i fyzickému týrání.

Článek

Manželé indického původu Mehender a Varsha Sabhnaniovi byli uznáni vinnými ve všech dvanácti bodech obžaloby. Sabhaniová a jedna z jejích čtyř dcer při záverečném verdiktu zkolabovaly a byly převezeny do nemocnice.

Obě Indonésanky byly najaty k pracím v domácnosti za stodolarovou měsíční mzdu. Podle jejich právníka je zaměstnavatelé vystavili krutému týrání, jež vyvrcholilo květnovým útěkem jedné z žen.

Ženy byly podle obžaloby vystavovány bití a zraňovány i nožem. Sabhnaniovi je měli za trest, že například zaspaly či kradly zbytky jídel z odpadkového koše, nutit sprchovat se v ledové vodě. Spát prý musely na matracích v kuchyni. Žena, které se podařilo z domu utéct vypověděla, že byla nucena sníst větší množství chilli paprik a později pozřít vlastní zvratky.

Pár vinu popírá

Podle obhájců obviněných jsou nařčení žen smyšlenkami. Indonésanky prý mohly praktikovat magii, v jejímž rámci zneužívaly samy sebe. Obě ženy údajně pravidelně dostávaly dovolenou, během níž mohly utéct.

Z čeho byli manželé mimo jiné obžalovaní:

- nucená práce

- zločinné spiknutí

- nevolnictví

Indický pár ze svého domu v New Yorku řídil obchod s parfémy v různých světových zemích. Manželé strávili ve vězení tři měsíce, než je soudce propustil z vazby na kauci ve výši zhruba 80 miliónů dolarů. Pár přitom musel navíc denně zaplatit asi 10 000 dolarů za bezpečnostní dohled.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám