Hlavní obsah

Castrovi se daří dobře, přibral

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUBA

Fidelu Castrovi (81) se, jak se zdá, daří dobře. Ukazuje to nová oficiální fotografie, která ho zachycuje při setkání s prezidentem Angoly. Castro je na ní oblečen do sportovního oděvu. Podle snímku se dá dokonce usoudit, že přibral. Uvedl to britský deník The Guardian.

Článek

Fotografie byla pořízena v sobotu během setkání mezi kubánským lídrem a prezidentem Angoly Jose Eduardo Dos Santosem, který na Kubu přiletěl na oficiální návštěvu.

"Zotavuje se," řekl Dos Santos a dodal: "Je silný a má nadšení".

Snímek v pondělí zveřejnil deník komunistické mládeže Juventud Rebelde.

V pátek Castro absolvoval televezní rozhovor. "Jsem tady," řekl, aby umlčel spekulace o jeho zhoršujícím se zdraví. Mluvilo se o tom především v souvislosti s oslavou jeho narozenin v srpnu, kdy se neobjevil na veřejnosti.

Lidé ho už neviděli od 31. července minulého roku. Podstoupil střevní operaci, během jeho pobytu v nemocnici předal moc svému bratrovi Raulovi (75)

Castrovo zdraví potvrdil i venezuelský prezident Hugo Chávez. Ten v pondělí uvedl, že "Fidel je v pořádku". Dodal, že se s kubánským lídrem často mluví po telefonu. "Posledně jsme mluvili šest hodin," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám