Hlavní obsah

Bílý dům oplatil bývalému prezidentovi Carterovi drtivou kritiku

Novinky, rei, Novinky, CNN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Úřad amerického prezidenta George Bushe reagoval v neděli na nezvykle ostrou sobotní kritiku bývalého prezidenta Jimmyho Cartera na adresu Bílého domu. Jimmy Carter kritizoval Bushovu vládu jako "nejhorší v dějinách", mluvčí Bushovy kanceláře označil v reakci Carterovu osobu za "stále více nepodstatnou".

Článek

"Je smutné, že (bývalý) prezident Carter přichází se svou osobní nezodpovědnou výtkou," řekl mluvčí Bílého domu Tony Fratto a dodal: "Je to nešťastné. Domnívám se, že podobnými komentáři (Carter) jen dokazuje, že se stává stále více nemístným a nepodstatným."

Bývalý demokratický prezident řekl v sobotu listu Arkansas Democrat Gazette, že George Bush  "zcela převrátil základní americké hodnoty". "V souvislosti s nepřátelskou reakcí vůči (americkému) národu po celém světě jsem toho názoru, že tato vláda je nejhorší v dějinách," pokračoval.

Carter kritizoval rovněž odcházejícího britského premiéra Tonyho Blaira. Na otázku listu, jak by hodnotil Blairovu podporu Bushe, řekl Carter: "Hanebná. Horlivá. Slepá. Zjevně patolízalská. Domnívám se, že ta téměř neochvějná britská podpora nerozumné Bushovy politiky v Iráku je velkou tragédií pro celý svět."

Reklama

Související články

Bush a Blair by mohli být souzeni za Irák

Americký prezident George Bush a britský premiér Tony Blair by se mohli zodpovídat ze svých činů v souvislosti s válkou Iráku před Mezinárodním trestním soudem...

Výběr článků

Načítám