Hlavní obsah

Odsouzenec na smrt nechal hodovat bezdomovce z Nashvillu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NASHVILLE

Stovky bezdomovců v Nashvillu v americkém státě Tennessee ve středu večer hodovaly na počest muže, který jim těsně před tím, než nad ním úřady vykonaly trest smrti, chtěl dát objednat vegetariánskou pizzu.

Článek

Třiapadesátiletý Philip Workman, byl drogově závislým a bez domova, když během loupeže zastřelil policistu. Před vykonaním středečního rozsudku žádal, aby jeho poslední jídlo bylo věnováno některému bezdomovci v okolí. Vězenští představitelé ale přání odmítli s tvrzením, že nejsou charitativní dárci.

To rozčílilo řadu lidí a rozhodli se proto, že bezdomovcům sami pizzu objednají. Různá nashvillská centra pomoci pro bezdomovce byla zaplavena dodávkami pizzy. "Ježíši, říkal jsem si," pověděl Marvin Champion z jednoho takového zařízení. "Dostali jsme dost pizzy na to, abychom na chvíli nasytili dost lidí", dodal.

Mezi těmi, kteří se rozhodli vyslyšet Workmanovo přání byla Donna Spanglerová. Společně s přáteli objednala 150 kusů pizzy za 1200 dolarů. "Bylo mi jasné, že manžel dostane infarkt... Cítila jsem ale, že musím udělat něco dobrého," řekla.

Reklama

Výběr článků

Načítám