Hlavní obsah

Castro se opět objevil na obrazovce, vypadá lépe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVANA

Po třech měsících kubánská televize v úterý odvysílala nové záběry vůdce Fidela Castra z jeho pondělního setkání s venezuelským prezidentem Hugo Chávezem. Castro na záběrech stále působil křehce, ale vypadal zdravěji než na předchozích snímcích.

Článek

Desetiminutová reportáž zachycovala stojícího Castra při rozhovoru s venezuelským prezidentem. Castro popíjel pomerančový džus. Oba žertovali a vzpomínali na své první setkání. Své setkání zakončili slovy: "Zvítězíme, vlast, socialismus nebo smrt."

Dosud poslední záběry Fidela Castra vysílala kubánská televize 28. prosince, vypadal na nich silně pohublý a slabý. Od té doby se na obrazovkách jeho aktuální obraz neobjevil. Jeho prohlášení ke 48. výročí revoluce zveřejnila média ve formě čteného prohlášení.

Castrovo zdraví je proto předmětem četných otázek a spekulací. V USA opakovaně uvedli, že Castro trpí rakovinou a dlouho už žít nebude [celá zpráva], ovšem to popírala nejen Kuba [celá zpráva], v jejíž čele teď stojí Fidelův bratr Raúl, ale také španělský chirurg, který jej koncem prosince v Havaně vyšetřil. José Luis García Sabrido prohlásil, že osmdesátiletý kubánský vůdce netrpí rakovinou ani jinou zhoubnou chorobou a zotavuje se. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Televize ukázala, že se Fidel Castro zotavuje

Kubánská televize v noci na sobotu zveřejnila další záběry Fidela Castra. Je na nich vidět, že se stav kubánského vůdce, který byl před měsícem operován,...

Výběr článků

Načítám