Hlavní obsah

V Kolumbii zadrželi Čecha, pašoval kokain

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sedmadvacetiletý Čech byl v sobotu zadržen v kolumbijské Cartageně s 300 gramy kokainu v botách. O případu v pondělí informovalo ministerstvo zahraničí.

Článek

Sedmadvacetiletý Čech chtěl z Kolumbie letět do Madridu. Byl zadržen se 400 gramy kokainu v botách. Skončil ve vazbě a bude mu přidělen obhájce. Český zastupitelský úřad je se zadrženým podle informace mluvčí ministerstva Zuzany Opletalové v kontaktu. Muži hrozí trest vězení v rozmezí od dvou do čtyř let.

V jihoamerických státech byl letos zadržen tucet Čechů podezřelých z pašování drog. Poslední případ je z konce října z Argentiny, kde na letišti v Buenos Aires zadrželi trojici Čechů s třemi kilogramy kokainu. Jeden z pašeráků ještě není zletilý. [celá zpráva] V září kriminalisté v Peru zajistili dva české občany, kteří se údajně pokoušeli také pašovat kokain. [celá zpráva] Od počátku roku bylo právě v Peru ze stejného důvodu zatčeno už šest Čechů. Další tři byli zatčeni v červenci v Brazílii.

 Ministerstvo proto varuje mladé lidi, aby se nenechali zlákat k pašování drog. "Kontroly na letištích jsou stále přísnější, a místo výdělku, který se zpravidla pohybuje v řádu několika desítek tisíc korun, je může čekat několik let vězení," uvedla mluvčí Zuzana Opletalová.

Reklama

Související témata:

Související články

Němci zadrželi Čecha s kokainem v břiše

Český pašerák kokainu byl zadržen 9. května německými celníky. Ve čtvrtek o tom informoval celní kriminální úřad v Drážďanech. Český občan podle německých...

Výběr článků

Načítám