Hlavní obsah

Polští poslanci zkoušeli modlitbou přivolat déšť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

O déšť pro Polsko požádalo ve čtvrtek při ranní modlitbě několik polských poslanců v čele se členy vládní strany Právo a spravedlnost (PiS).

Článek

Návrh na uspořádání mše vyvolal ve středu mezi poslanci jiných skupin úsměšky. Maršálek Sejmu Marek Jurek je ale okřikl a upozornil, že posmívat se bohoslužbě může zranit city a přesvědčení mnoha kolegů.

Jinde v Evropě s sebou současná vlna veder přináší mnoho úlev, jimiž se zaměstnavatelé snaží alespoň částečně kompenzovat vysoké teploty a nedýchatelný vzduch na pracovišti.

Belgičtí soudci v Bruggách nemusejí v těchto dnech nosit tradiční černé taláry ze syntetické tkaniny. V soudní síni je také povoleno odložit i sako.

Košili bez saka smějí nosit také poslanci dolní komory britského parlamentu, která je jinak proslulá striktním dodržováním nošení tmavých obleků s kravatou.

Reklama

Související témata:

Související články

Většinu Evropy sužují tropická vedra

Řada evropských zemí se potýká s vlnou tropických veder přes 30 stupňů Celsia, která nezasáhla jen Španělsko, Itálii, Portugalsko či Balkán, ale také Francii,...

V Evropě padají teplotní rekordy

Ve většině Evropy ve čtvrtek nadále panují tropická vedra s teplotami nad 30 stupňů. Už ve středu padl v Anglii absolutní červencový teplotní rekord, když...

Výběr článků

Načítám