Hlavní obsah

150 lidí hospitalizováno kvůli vykolejenému metru v Chicagu

Novinky, CNN, BBC, lab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHICAGO

Tisíce dojíždějících byly evakuovány z metra v americkém Chicagu poté, co tam v úterý večer vykolejila a později začala hořet vlaková souprava. Při nehodě nikdo nezahynul, ale přes 150 pasažérů bylo převezeno do nemocnice kvůli dýchacím problémům zapříčiněných hustým kouřem. Dva lidé jsou v kritickém stavu.

Článek

"Nemáme podezření na teroristický útok," řekl Phil Cline z chicagské policie k incidentu, který se stal ve stejný den, kdy v indické Bombaji při teroristických útocích na vlaky a nádraží zahynulo téměř 200 lidí. Vlaková souprava vykolejila v úterý v době večerní dopravní špičky v obchodním centru města. V té době byly ve vlaku desítky cestujících.

"Zdálo se mi, jako by vlak vyskočil pryč z kolejí. Potom začal hořet vagón za námi," popsal své zážitky jeden z pasažérů Joel Johnson (24). "Lidé začali běhat sem a tam. Nebylo nic vidět, protože všude bylo strašně moc kouře," dodal.

Přivolaní hasiči začali pasažéry okamžitě evakuovat. Vyvedli je z podzemních prostor nouzovými východy v tunelu, kde na ně čekali záchranáři. Ti je pak rozvezli do několika lokálních nemocnic. Metro obnovilo provoz během středečního dopoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám