Hlavní obsah

Policie nalezla tělo pohřešovaného belgického děvčete

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LUTYCH

Belgická policie nalezla v Liege tělo zmizelé dívky, která je jednou ze dvou pohřešovaných děvčátek. V zemi panují obavy, že se Stacy Lemmensová a Mathalie Mahyová staly obětí pedofila.

Článek

Tělo sedmileté Stacy nalezli policisté při široce založené pátrací akci u kolejí asi dvě stě metrů od kavárny, kde zmizela spolu s desetiletou Nathalií v noci z 9. na 10. června. Policie sdělila, že podle stavu těla zahynula dívka krátce po svém zmizení, zřejmě již v inkriminovanou noc.  O nálezu již byla informována matka Stacy Christinae Grazierová, přestože ještě nebyla ukončena identifikace těla.

Obě dívky byly osudný den na bleším trhu v Lutychu, kde byly s Nathaliinou matkou a s otcem Stacy a se čtyřmi společnými dětmi páru. Zatímco děti si hrály venku, dospělí zůstali v blízké kavárně. Když se ve dvě ráno vrátili domů, uvědomili si, že dvě děti chybějí a zavolali policii.

Policie už obvinila osmatřicetiletého Maročana Abdallaha Aita Ouda, že dívky unesl. Oud, který byl týž večer na stejném místě jako dívky a již byl trestán za pedofilní jednání, obvinění popírá. Výslechy, domovní prohlídka ani testy na případnou přítomnost krve a DNA dívek ale zatím nepřinesly žádné výsledky.

V Belgii vyvolává případ mimořádnou pozornost a obavy zejména v souvislosti s případem dvou osmiletých děvčátek, která v Lutychu zmizela před deseti lety. Tehdy je zabil Marc Dutroux. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám