Hlavní obsah

Belgická policie stále pátrá po dvou holčičkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LUTYCH

Belgické policii se v úterý přihlásil hlavní podezřelý z únosu dvou nezletilých dívek. Jeho výslech ale žádný obrat v ostře sledovaném případu nepřinesl, desetiletá Nathalie a sedmiletá Stacy jsou stále nezvěstné. Obě zmizely v pátek večer v Lutychu. Případ vyvolává v Belgii silné emoce.

Článek

Vyšetřovatelé v úterý zveřejnili fotografie Abdallaha Aita Ouda, který má již v rejstříku pedofilní delikty a byl v době zmizení obou dívek na stejném místě jako ony. Devětatřicetiletý Ait Oud se pak dobrovolně přihlásil na policii potom, co se poznal v televizi při večerních zprávách.

Obě dívky byly v pátek na populárním bleším trhu v Lutychu, kde byly s Nathaliinou matkou a s otcem Stacy i se čtyřmi společnými dětmi páru. Zatímco děti si hrály venku, dospělí zůstali v blízkém baru. Až když se ve dvě ráno vrátili domů, uvědomili si, že dvě děti chybějí a zavolali policii. [celá zpráva

Podezřelého vyslýchali celou noc

Ait Oud je partnerem jedné ze servírek právě z tohoto baru Les Armuriers a byl v podniku až do půl druhé ráno. Podle belgického rozhlasu byl vyslýchán skoro celou noc a ve středu znovu. Tvrdí ale, že se zmizením obou dívek nemá nic společného.

V Belgii vyvolává případ mimořádnou pozornost a obavy zejména v souvislosti s případem dvou osmiletých děvčátek, která v Lutychu zmizela před deseti lety. Ukázalo se, že je zabil pedofilní vrah Marc Dutroux.

Belgická policie prohledala dům hlavního podezřelého. V Lutychu rozšířila pátrání i na budovu opuštěné nemocnice a na břehy řeky Meuse protékající městem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám