Hlavní obsah

Dvě miliardy z Harvardských fondů se objevily na Slovensku

Právo, Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenská policie začala v těchto dnech prověřovat bývalé Harvardské fondy. V České republice je za machinace s vklady do těchto fondů už delší dobu obviněný bývalý šéf fondů Viktor Kožený. Ve slovenské firmě Druhá strategická se podle informací České televize objevily dvě miliardy korun.

Článek

"Slovenská policie eviduje písemní trestní oznámení v této věci. Vyšetřovatel vyhodnocuje všechny informace, které jsou v oznámení uvedeny," uvedl pro slovenskou televizi Markíza mluvčí slovenské policie Martin Korch.

Celou záležitost ve čtvrtek na slovenském Úřadě boje proti korupci vysvětloval likvidátor nástupnické společnosti Harvardských fondů Zdeněk Častorál, který trestní oznámení podal. Policejní vyšetřovatel do 30 dnů rozhodne, zda se v této věci začne trestní stíhání také na Slovensku.

Svá podezření zatím likvidátoři nechtějí konkretizovat, ale jde o to, aby se akcionářům vrátil majetek. "Některá vyjádření však naznačují, že z České republiky na Slovensko byly převedeny desítky miliónů dolarů. Tyto peníze se měly dostat do spřízněných firem spojovaných se jménem podnikatele a prezidenta Slovenského svazu ledového hokeje Juraje Širokého," uvedla Markíza. Široký byl šéfem slovenských Harvardských fondů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám