Hlavní obsah

Viceprezident Cheney nastřílel do přítele 200 broků

Právo, Jiří Roškot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plnou odpovědnost za postřelení svého přítele při lovu minulou sobotu převzal ve středu viceprezident USA Dick Cheney. V televizi FOX News se tři dny po incidentu k neštěstí vůbec porpvé vyjádřil. "Nakonec jsem to byl já, kdo stiskl spoušť a postřelil přítele," řekl Cheney s tím, aby vina za zranění právníka Harryho Whittingtona (78) nebyla připisována nikomu jinému.

Článek

"Na to, jak padal k zemi, nikdy nezapomenu. Byl to jeden z nejhorších okamžiků v životě," dodal. Podle Cheneyho se ještě s jedním lovcem oddělili od skupiny a sledovali hejno křepelek.

Všichni tři do hejna vystřelili, ale Whittington tu svou křepelku nemohl najít. Poodešel ji proto s dalším lovcem hledat a po chvíli Cheney zaslechl další kusy po své pravici. "Otočil jsem se a vystřelil a v té vteřině jsem zahlédl Harryho, jak tam stojí. Nevěděl jsem, že tam je... Stalo se to tak rychle," řekl.

Právník prý stál necelých 30 metrů po pás v proláklině, a když k němu doběhl, krvácel, byl při vědomí, ale v šoku a neodpovídal. Cheney zdůvodnil zpožděné oznámení incidentu tím, že prý chtěl, aby zpráva byla co nejpřesnější. S prezidentem o všem mluvil až v pondělí.

Whittingtona v úterý postihl slabý infarkt v důsledku broku, jenž pronikl do srdečního svalu. Zasažen byl podle lékařských odhadů asi 200 broky do obličeje, krku a hrudi. V případě, že by na následky zranění zemřel, hrozilo by Cheneymu podle expertů trestní stíhání.

Reklama

Související témata:

Související články

Muž, ktrého postřelil Cheney, dostal infarkt

Viceprezident USA Dick Cheney, který v sobotu v Texasu při lovu nebezpečně postřelil svého přítele, porušil základní pravidlo při zacházení se zbraní -...

Výběr článků

Načítám