Hlavní obsah

Pacienti skákali z oken hořící čínské nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Při čtvrtečním požáru nemocnice v čínském městě Liao-jüan v provincii Ťi-lin zahynulo nejméně 39 osob, 33 z nich tvořili pacienti. Vládní úředník sdělil, že na místě požáru bylo nalezeno 24 těl obětí, dalších patnáct osob zemřelo v nemocnicích, kam byly převezeni ranění. Zraněny byly 183 osoby, z nichž dvacet je v kritickém stavu.

Článek

Podle svědků mnoho lidí zahynulo nebo se těžce zranilo, když v panice vyskakovali z oken budovy nebo lezli dolů po uvázaných prostěradlech. "Viděla jsem lidi skákat z oken a mnoho z nich bylo zraněno. Lituji, že jsem nemohla udělat nic, čím bych jim pomohla," uvedla svědkyně tragédie .

V jednom případě vyhodila nemocniční sestra dvanáctidenní miminko zabalené v hadrech z druhého patra do náručí jeho otce. Pacientka, která si léčila oči, si zlomila obě nohy poté, co poslepu vyskočila z okna ve třetím patře.  "Byla jsem opravdu zoufalá, nemohla jsem otevřít oči, nemohla jsem dýchat, musela jsem skočit, jinak bych uhořela," řekla

Na uhašení požáru v největší nemocnici v pracovali místní požárníci asi pět hodin. Hašení vodou komplikovalo mrazivé počasí.

Podle prvního šetření oheň vypukl na elektrickém rozvodném zařízení.

Liao-jüan, leží v provincii Ťi-lin, kde minulý měsíc explodovala ve městě Ťi -lin chemička zpracovávající ropu. Do řeky Sun-Chua uniklo 100 tun jedovatého benzenu a nitrobenzenu, jehož skvrna v pátek doputovala do Amuru, kde však koncentrace jedovatých látek zatím nepřekročily normu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám