Hlavní obsah

Bílý dům popírá, že by Bush chtěl útočit na Al-Džazíru

CNN, Novinky, Daily Mirror

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Bílý dům rozhodně odmítl úterní zprávu britského listu Daily Mirror, že prezident George Bush chtěl loni bombardovat kanceláře katarské televize Al-Džazíra a hovořil o tom s britským premiérem Tony Blairem. Pentagon to označil "zcela absurdní".

Článek

"Nebudeme pozvedávat něco tak vyfantazírovaného naší odpovědí," uvedl Bílý dům ve své reakci. Vyjádřit se nemíní ani kancelář britského premiéra. Je však možné, že bude muset. 

Po zveřejnění zprávy se na britskou vládu obrátila Al-Džazíra, aby zprávu buď potvrdila, nebo vyvrátila. "Vyvolala vážné pochybnosti o americké verzi předchozích incidentů spojených s novináři a kancelářemi Al-Džazíry," uvedla televize.

Ta se v minulosti stala cílem několika amerických útoků, v roce 2001 její redakci v Afghánistánu zasáhly dvě bomby a předloni zabila jejího novináře americká raketová střela v Bagdádu. Američané vždy popírali, že by Al-Džazíru zasáhli záměrně.

Noviny Daily Mirror navíc uvedly, že dva lidé byli už obviněni z porušení bezpečnostího nařízení při úniku zmíněných informací o schůzce amerického prezidenta Bushe a britského premiéra Blaira z 16. dubna 2004.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám