Hlavní obsah

Slovenský exministr se střelil puškou do nohy

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenský poslanec a bývalý ministr hospodářství Pavol Rusko si v neděli nešťastnou náhodou střelil puškou do nohy. Jak potvrdila mluvčí Aliance nového občana (ANO) Magda Krasulová poslanec je hospitalizován v bratislavské nemocnici U milosrdných bratrů.

Článek

Podle chirurgického oddělení nemocnice je exministr po operaci mimo ohrožení života. Rusko si po lovu čistil zbraně, když padl výstřel a kulka trefila exministra do nohy. "Kulka způsobila čistý průstřel lýtka," uvedla Krasulová. Ruska okamžitě převezli do nemocnice. Podle lékařů bude hospitalizován asi týden. Policie zajistila zbraň i úlomky střely.

Rusko měl v pondělí vypovídat na Úřadě pro boj proti korupcí ve věci kupování poslanců. "S vyšetřovateli bude spolupracovat i v nemocnici," uvedla Krasulová. Minulý týden totiž exministr zveřejnil tajnou nahrávku poslankyně Ivety Henzélyové, která se mu svěřila, že v září dostala nabídku na rekonstrukci domu, pokud v parlamentě podpoří vládní koalici.

V tom období opozice zablokovala slovenský parlament a vládní koalice se snažila získat hlasy nezávislých i opozičních poslanců, aby nevznikla vládní krize.

Reklama

Výběr článků

Načítám