Hlavní obsah

Rakušan dostal 13 let za zneužití Slovenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠTÝRSKÝ HRADEC

Nepodmíněný trest v trvání 13 let vyměřil ve čtvrtek soud ve Štýrském Hradci 46letému Rakušanovi, který letos v květnu spolu se svou přítelkyní nalákal do svého domu a tam mučil a zneužíval čtyřiadvacetiletou ženu ze Slovenska. Družka odsouzeného stráví ve vězení tři roky. Rozsudek zatím není pravomocný.

Článek

Mladá Slovenka si podala inzerát, že hledá zaměstnání jako ošetřovatelka staré osoby. Muž ze Štýrského Hradce, který již byl v minulosti několikrát trestán kvůli sexuálnímu nátlaku, nebezpečnému vyhrožování a podvodu, se u ní přihlásil s tím, že potřebuje, aby někdo pečoval o jeho matku trpící cukrovkou; ta byla již ovšem déle než rok pro smrti.

Pár Slovenku vlákal do svého bytu, kde ji téměř  čtyři dny věznil. Muž ji několikrát znásilnil, ale bezbrannou ženu několikrát zneužila také na jeho příkaz i devětatřicetiletá družka, se kterou žil. Slovence se nakonec podařilo uprchnout. Obrátila se na policii a oba podezřelí byli později zatčeni.

Družka odsouzeného, která je podle agentury APA "duševně poněkud méně obdařena", se ihned přiznala a tvrdila, že ji k sexu se Slovenkou nutil její druh. Ten měl navíc oběti vyhrožovat, že ji prodá "turecké mafii" a již nikdy neuvidí svou dceru, pokud mu nebude po vůli.

"Zacházel s ní jako s loutkou, navíc před publikem. Čím déle zůstane ve vězení, tím lépe," konstatoval zástupce obžaloby Heinrich Bubna-Litic. Odsouzený u soudu přiznal na celém případu hlavní podíl. "Nechci žádat o mírnější trest. To, co jsem provedl, bylo hnusné," prohlásil.

Slovenka se soudního přelíčení nezúčastnila, pouze porotě zaslala svoji písemnou výpověď.

Reklama

Související články

Ve Štýrském Hradci mučili Slovenku

Mladou Slovenku téměř čtyři dny věznil ve svém bytě pár, u něhož hledala zaměstnání. Opakovaně byla mučena a znásilňována. Pár byl zatčen, muž skončil...

Výběr článků

Načítám