Hlavní obsah

Mečiar údajně splatil vilu Elektra

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar letos údajně splatil svou luxusní vilu Elektra v Trenčianských Teplicích. Jak uvedl na úterní tiskové konferenci, půjčku splatil jednorázově nikoliv penězi, ale majetkovými právy své manželky. "Všechno je vyrovnané a ještě nám něco přebývá," uvedl Mečiar.

Článek

Expremiér se po porážce v parlamentních volbách v roce 1998 přestěhoval z Bratislavy do lázeňského města Trenčianské Teplice do kompletně zrekonstruovaného bývalého penzionu Elektra. Podle slovenských médií vyšla koupě a rekonstrukce na 40 miliónů korun.

O Mečiara se začala zajímat finanční policie, protože tato částka přesahovala jeho výdělek ve funkci předsedy vlády. Když se nedostavil k výslechu, přišla si po něj speciální jednotka slovenské policie, která vyhodila vchodové dveře Elektry do povětří a Mečiara odvedla. Ještě tentýž den byl však propuštěn.

Před volbami v roce 2002 se na veřejnosti objevil švýcarský podnikatel českého původu Petr Ziegler, který tvrdil, že v roce 1999 půjčil Mečiarovi "značnou částku". Půjčku měl Mečiar začít splácet v roce 2006 a ručit měl svým majetkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám