Hlavní obsah

Američané přestali po hurikánu veřit Bushovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Nové průzkumy veřejného mínění ve Spojených státech ukazují výrazný propad sympatií k vládnoucím republikánům a prezidentovi Georgi W. Bushovi. Američané jej viní ze selhání v New Orleansu poničeném hurikánem Katrina, vyčítají mu rovněž nedostatečná protiteroristická opatření.

Článek

Podle průzkumu tiskové agentury AP věří nyní Bushovi 39 procent oslovených; studie časopisu Newsweeku uvádí dokonce jen 38 procent. Lidé vyčítají republikánům zejména pomalou reakci na situaci kolem hurikánu, i selhání v distribuci pomoci a ubytovávání postižených.

AP uvádí, že 65 procent dotázaných si myslí, že země jde špatným směrem. Newsweek doplnil, že pouze 38 procent oslovených by nyní volilo republikány; polovina účastnílů ankety by bez váhání dala hlas demokratům.

"Bush a jeho spojenci odvádějí příšernou práci... Jde o naše životy. Už jsme přijali pomoc z Kuby a Srí Lanky? Vím, že jsme to udělali v případě České republiky. Tyto státy nás litují, litují, že se topíme (pozn. v New Orleans) v kontaminované vodě. A jaký jen plán B? Bush z nás dělá zemi třetího světa, a to velmi rychle," konstatuje řadový Američan Robin Baneth na internetové stránce Huffingtonpost.com.

Anketa

Myslíte si, že americká vláda při řešení situace po úderu hurikánu Katrina selhala?
Ano
78,7 %
Ne
5,8 %
Nevím
3,9 %
Je mi to jedno
11,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1519 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám