Hlavní obsah

Policie v USA zadržela ženu vraždící před soudem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

COLUMBUS

Američtí policisté dopadli po 36 hodinách uprchlého vězně a jeho manželku, která jej v úterý osvobodila střelbou před budovou soudu v Tennessee. Smrtelně přitom zranila jednoho strážce. Dvojice byla v noci na čtvrtek zadržena asi 300 kilometrů od místa činu, v jednom z motelů v Ohiu.

Článek

Jednatřicetiletá Jennifer Hyatteová (31) zaútočila na dva strážce, kteří jejího o tři roky staršího manžela George (34), odsouzeného na 35 let, vedli od soudu ve městě Kingston. Jednoho ze strážců smrtelně postřelila.

Manželé, na něž byl vydán zatykač pro vraždu prvního stupně, budou podle Gwyna nyní dopraveni zpět do Tennessee.

Tip na uprchlíky dal policistům okolo 03:00 SELČ řidič taxíku, který dvojici dovezl do motelu ve městě Columbus v Ohiu ze sousedního státu Kentucky. Policisté poté motel America's Best Value Inn obklíčili. Zatelefonovali do pokoje, kde se pár ubytoval, a sdělil mu, že je obklíčen. Manželé potom vyšli a bez boje se vzdali.

"Nalezli jsme zbraně. Zatím nevíme, zda jde o vražednou zbraň," řekl šéf vyšetřovatelů Mark Gwyn. Žena byla podle něj zraněná. Rány utržila během střelby před soudní síní. Ani jedno ze zranění není údajně vážné. Podrobnosti ale Gwyn neuvedl.

Uprchlíci byli málem dopadeni již dříve, když policisté vystopovali dodávku, kterou manželský pár použil. Vůz nalezli před motelem v Erlangeru v Kentucky. Dvojice ale již byla pryč. Na podlaze pokoje v motelu byla krev. Totožnost manželů potvrdila zaměstnankyně nedaleké restaurace, které se dvojice ptala na cestu.

George Hyatte by se měl před soudem v Columbusu objevit již dnes. Jeho manželku čeká první soudní líčení až poté, co to dovolí její zdravotní stav. Oba se budou zpovídat z vraždy prvního stupně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám