Hlavní obsah

Letadlo spadlo u budovy Reichstagu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Jednomotorové ultralehké letadlo se zřítilo krátce před devátou večer asi 300 metrů od budovy Reichstagu, kde sídlí parlament, a asi 200 metrů od úřadu kancléře Gerharda Schrödera. Stroj dopadl na trávník parku, kde shořel, aniž by způsobil škody na budovách.

Článek

Podle svědků mířil pilot na budovu Reichstagu. Důvod jeho jednání není znám. Pilot při dopadu utrpěl velmi vážná zranění, jimž podlehl. Policie okolí Spolkového sněmu uzavřela. 

"Nic vůbec nic nenaznačuje, že by šlo o teroristický čin," uvedl ministr vnitra Eckhardt Koertig. "Vypadá to, že šlo o nehodu nebo sebevraždu." Podle některých médií byl pilot podezřelý z vraždy.

Jeden svědek uvedl, že se mu zdálo, že pilot chce přistát. Alfred Koser, který tragédii přihlížel, řekl: "Letadlo letělo přímo nade mnou. Myslel jsem si, že je to nějaká show. Měl jsem pocit, že by (pilot) měl něco dělat, stoupat, nebo přistát."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám