Hlavní obsah

Britská školačka: chtěla jsem oběsit pětiletého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Dvanáctiletá britská školačka v pondělí před soudem v Dewsbury přiznala, že se pokusila na stromě oběsit pětiletého chlapce. Ten ji údajně krátce před tím naštval. Hoch podle lékařů unikl smrti jen o pár vteřin.

Článek

Dívka vypovídala u soudu pro mladistvé v Dewsbury, nedaleko Leedsu, vzhledem ke svému věku v utajení. Zveřejnění jmen nezletilých pachatelů brání zákon.

Přiznala se, že 31. května dala chlapci kolem krku šňůru a následně jej silou pověsila na strom. Poté, co ji policie zadržela, obvinila další čtyři děti. Těm ale vyšetřovatelé vinu neprokázali. Pachatelka se následně přiznala, že vše vykonala sama.

"Stál za mnou. Nechtěla jsem, aby se mnou šel. Byla jsem na něj naštvaná. Vzala jsem provaz, omotala mu jej kolem krku a poté ho pověsila na strom," popsala školačka útok.

Chlapec přežil náhodou. Ze stromu spadl. Dezorientovaného a s výraznou ránou na krku jej objevili náhodní svědci nedaleko nemocnice Earlsheaton. Hoch měl na těle i řadu podlitin. Lékař Christopher Milroy uvedl, že napadeného dělilo od smrti jen pár vteřin. "Stačila chvíle a hoch by s největší pravděpodobností zemřel," konstatoval.

Napadený v šoku

Výše rozsudku pro dvanáctiletou pachatelku bude známa 5. září. Soud chce důkladně prověřit všechny předložené důkazy a svědectví.

Napadený chlapec utrpěl vážný psychický otřes. Incident popsal v několika verzích. Tvrdil mimo jiné, že byl zbit klacky, provaz měl vedle krku umístěn rovněž na genitáliích a v oblasti břicha. Nechyběla ani jeho výpověď, že byl v džungli, kde jej obklíčily opice s nůžkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám