Hlavní obsah

Ulicí létaly vyvrácené stromy. Na Darwin udeřila tropická cyklóna

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Darwin

Vítr o rychlosti 130 kilometrů v hodině, vyvrácené stromy, prudký déšť. To má na svědomí tropická cyklóna Marcus, která v sobotu zasáhla australské Severní teritorium. Řádění živlu zkomplikovalo leteckou i lodní dopravu, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vítr vyvrátil stromy a valil je před sebou ulicí DarwinuVideo: Reuters

 
Článek

V hlavním městě teritoria Darwinu bouře kategorie 2 přetrhala dráty elektrického vedení a vyvracela stromy, které se pak pod silou větru valily ulicí. V některých oblastech byly narušeny dodávky pitné vody, lidé by ji proto měli převařovat nebo pít balenou. Zrušeny byly všechny přílety i odlety z místního letiště a přerušena byla také veřejná doprava.

Úřady vydaly doporučení obyvatelům, aby nevycházeli ven. Zavřena zůstala i řada firem a obchodů. Jen pár jich otevřelo, aby si místní obyvatelé mohli nakoupit zásoby, uvedl web listu The Guardian.

Bouře během dne zeslábla na kategorii 1 a přesouvá se směrem k jihu. V neděli by měla opět zesílit na původní úroveň a udeřit na oblast Kimberley.

Reklama

Výběr článků

Načítám