Hlavní obsah

Zatkli amerického mariňáka, který plánoval útok v San Francisku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

FBI v pátek zadržela bývalého člena námořní pěchoty pro podezření z plánování teroristického útoku v San Francisku v období Vánoc. V jeho bytě policie nalezla několik střelných zbraní, poslední vůli a dopis, který zmiňoval rozhodnutí prezidenta Donalda Trumpa uznat Jeruzalém za hlavní město Izraele.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Most Golden Gate v San Franciscu

Článek

Cílem 26letého Everitta Aarona Jamesona byla turisticky populární pobřežní oblast mola 39 v přístavu města. Jameson o útoku hovořil s agentem FBI, který pracoval v utajení. Polici na sebe upozornil na sociálních sítích, kde vyjadřoval podporu extremistické organizaci Islámský stát a teroristickým útokům.

Agenta, kterého pokládal za stoupence IS, požádal o útočnou pušku a komponenty pro výrobu jednoduché výbušniny. Později mu však řekl, že si to rozmyslel a nemůže útok provést.

Jameson byl obviněn z pokusu o materiálovou podporu teroristické organizace. Bude-li shledán vinným, hrozí mu až 20 let ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám