Hlavní obsah

Egypťané zveřejnili záběry z náletů na teroristy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Egyptská armáda v sobotu zveřejnila záběry z náletů na horskou oblast kolem mešity na severu Sinajského poloostrova. Tam se podle ní ukrývali útočníci, kteří mají na svědomí přes 300 životů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Egyptské letectvo zaútočilo na ozbrojence spojené s útokem na mešituVideo: Reuters

 
Článek

Armáda zahájila nálety na okolí mešity krátce po teroristickém útoku. Podle úřadů bylo zabito několik teroristů. K masakru se zatím nikdo nepřihlásil, spekuluje se však, že za ním stojí radikálové z Islámského státu, jehož odnož v oblasti působí. [celá zpráva]

Armádní mluvčí uvedl, že při pronásledování teroristů zodpovědných za přepadení mešity letectvo zničilo neupřesněný počet vozidel „zapojených do brutálního teroristického útoku”. Zcela zničeno podle něj také bylo několik základen teroristů se zbraněmi a municí.

Foto: Amr Nabil, ČTK/AP

Jeden ze zraněných při pátečním útoku na mešitu Suljemán Awad

Podle egyptské policie přijeli útočníci k mešitě během bohoslužeb ve čtyřech terénních vozidlech, odpálili dvě bomby a zahájili palbu z automatických zbraní. [celá zpráva]

Egyptský prezident Abdal Fatah Sísí v projevu po mimořádném zasedání bezpečnostní rady pohrozil, že na atentát odpoví „hrubou silou”. Vyhlásil také třídenní smutek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám