Hlavní obsah

Vrah z Las Vegas nejspíš zvažoval útok i na jiné festivaly

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Country festival v Las Vegas, kde Stephen Paddock v neděli 1. října zabil 59 lidí a více než 500 zranil, zřejmě nebyl jediným cílem, který vrah zvažoval. V pátek o tom informovala BBC.

Foto: , ČTK/AP

Stephen Paddock na archivní fotografii

Článek

Dva měsíce před tímto krveprolitím si jistý Stephen Paddock najal dva pokoje s výhledem na hlavní pódium populárního festivalu Lollapalooza, který se v srpnu konal v Chicagu. Akce se zúčastnilo na 400 tisíc lidí, mimo jiné i Malia Obamová, dcera amerického exprezidenta.

Mluvčí hotelu podle BBC sdělil, že se jim zatím nepodařilo zjistit, zda rezervaci skutečně provedl střelec z Las Vegas, či šlo o shodu jmen.

Podle stanice NBC Paddock také zkoumal obdobnou lokalitu v Bostonu a týden před masakrem na country festivalu si rezervoval hotel v jiné oblasti Los Angeles, kde se konal obří festival Life Is Beautiful.

Vyšetřovatelé také prověřují, zda Paddock neplánoval i útoky s použitím auta s výbušninou, oznámila agentura AP s odvoláním na policejní zdroje. Podle vyšetřovatelů je ale tato informace zatím jen předběžná.

Úřad koronera v Las Vegas mezitím oznámil, že nezveřejní výsledky ohledání Paddockova těla. Někteří odborníci měli podezření, že muž trpěl mozkovou chorobou, která mohla pozměnit jeho chování. Spekulovalo se rovněž, že k útoku se odhodlal poté, co se dozvěděl o své vážné nemoci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám