Hlavní obsah

Vrah z Las Vegas do hotelu nainstaloval vlastní kamerový systém

– Las Vegas • Aktualizováno

Střelec, který rozpoutal nedělní masakr v Las Vegas, se na útok připravil ještě důkladněji, než bylo dosud známo. Kromě toho, že si do pokoje vzal takřka armádní arzenál, Stephen C. Paddock nainstaloval do pokoje a hotelové chodby vlastní bezpečnostní kamery. Podle všeho proto, aby včas zaznamenal, že se blíží policisté.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok v Las Vegas z pohledu zasahujícího policistyVideo: Reuters

 
Článek

Ve středu o tom informoval deník The New York Times. Zástupce šerifa Kevin McMahill na tiskové konferenci řekl, že Paddock umístil jednu kameru do kukátka pokoje a další dvě nainstaloval do chodby.

Agentura Reuters ve středu zveřejnila záběry z kamery umístěné na těle jednoho z policistů, který u střelby v hotelu zasahoval. Je z nich patrné, jak dramatická situace na místě panovala.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie později našla na třech místech, kde se Paddock vyskytoval, celkem 47 střelných zbraní. Dvanáct, použitých při střelbě na účastníky country festivalu, na sobě mělo zařízení umožňující upravit poloautomatickou zbraň na zbraň plně automatickou zajišťující rychlejší střelbu.

Motiv 64letého Američana stále zůstává záhadou. Jasněji by mohlo být po výslechu Paddockovy přítelkyně Marilou Danleyové, kterou vyšetřovatelé původně považovali za možnou spolupachatelku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v Las Vegas zachycená návštěvníkem koncertuVideo: Reuters

Danleyová se v úterý večer v doprovodu agentů FBI vrátila do Spojených států a bude podrobena výslechu. Agentura AP napsala s odvoláním na nejmenovaného oficiálního činitele, že Paddock několik dní před masakrem poslal na Filipíny 100 tisíc dolarů, což je v přepočtu asi 2,2 miliónu korun.

Paddock začal do návštěvníků koncertu v Las Vegas pálit v neděli večer (v pondělí ráno SELČ) z 32. patra blízkého hotelu. Po činu se zřejmě sám zastřelil. Jeho řádění si dosud vyžádalo 59 obětí, v lasvegaských nemocnicích však dál bojuje o život 45 kriticky zraněných lidí. Počet obětí tak pravděpodobně ještě vzroste. Je to nejhorší masová střelba v dějinách USA. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé v nemocnicích v Las VegasVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám