Hlavní obsah

Na Floridě se rabuje, terčem zlodějů jsou i zbraně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přírodní katastrofa donutila statisíce obyvatel Floridy k evakuaci. Prázdné domy a obchody se však nyní staly terčem rabování. Deník Daily Mail uvedl, že místní policie zadržela v souvislosti s rabováním již desítky podezřelých.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé ve Fort Lauderdale na Floridě vyrabovali opuštěný obchodVideo: WPLG, AP

 
Článek

Policie podle serveru zadržela minimálně 32 podezřelých, většinu z nich ve městě Miami. Skupiny zlodějů vykrádají místní opuštěné domy a obchody. V Orlandu musela zakročit i zásahová jednotka. Dvojice lidí se tam totiž pokoušela ukrást zbraně. Jeden z nich se údajně policistům vzdal, k zadržení druhého museli použít slzný plyn.

Podle stanice WSVN policie v Broward County postřelila sedmnáctiletého mladíka poté, co se společně s dalším kolegou vloupal do jednoho z opuštěných domů. O rabování policii informovala sousedka. Oba muže strážníci zadrželi. Postřelený mladík byl odvezen do nemocnice a nyní je ve stabilizovaném stavu.

Místní server Local 10 informoval, že zloděje nejčastěji přitahují obchody se sportovním vybavením. Videa pořízená napříč celou Floridou zachycují muže i ženy, jak rozbitou výlohou vnikají do obchodů a vycházejí s plnými náručemi odcizeného zboží.

Foto: Profimedia.cz

Opuštěné domy na Floridě se staly terčem rabování.

„Poněkolikáté opakuji, že rabování nebudeme v žádném případě tolerovat. Naši zástupci hlídají veškeré oblasti, aby zajistili bezpečnost všech domovů a podniků. Pokud chce někdo takovým způsobem zneužívat následky přírodní katastrofy, musí počítat s tím, že ji bude muset přečkat ve vězení,“ řekl Daily Mailu jeden z policistů ze St. Lucie County.

Reklama

Výběr článků

Načítám