Hlavní obsah

Francouzské nadšení z Macrona je pryč. Jeho obliba klesá rychleji než Hollandeova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři měsíce poté, co francouzský prezident Emmanuel Macron nastoupil do své funkce, vyjádřila více než polovina Francouzů zklamání z jeho dosavadního působení. Vyplývá to z průzkumu institutu Ifop. Pokles Macronovy obliby podle agentury Reuters souvisí mimo jiné s připravovaným zákonem o reformě trhu práce a se škrty v příspěvcích na bydlení.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Francouzský prezident Emmanuel Macron

Článek

Zklamání z Macronova působení vyjádřilo 57 procent Francouzů, což je o čtrnáct procent více než v posledním průzkumu Ifop v červenci. Spokojeno s Macronem bylo podle nejnovějšího průzkumu 40 procent Francouzů, což je o 14 procent méně než v červencovém průzkumu.

Kumulativní pokles Macronovy obliby od května je navíc podle Ifop větší než pokles popularity Macronova předchůdce Francoise Hollandea během jeho prvních tří měsíců ve funkci.

Pokles obliby institut Ifop zaznamenal také u francouzského premiéra Édouarda Philippea – spokojeno s ním je 47 procent Francouzů, což je o devět procent méně než před měsícem.

Reklama

Související články

Macron jednal v Rakousku i s Ficem a Sobotkou

Vedoucí představitelé Francie, Rakouska, České republiky a Slovenska se dohodli, že budou usilovat o dohodu o reformě stávající systému vysílání pracovníků do...

Výběr článků

Načítám