Hlavní obsah

Slovenský vládní speciál letěl do Egypta pro 13měsíční dítě

– Bratislava
Právo, ivi

Slovenský vládní speciál letěl v noci z pátka na sobotu do Egypta pro nemocné 13měsíční dítě. Dívka v průběhu dovolené s rodiči v Egyptě onemocněla infekční chorobou a její stav si vyžadoval urychlený převoz na Slovensko.

Foto: TV Markíza, .

Třináctiměsíční dítě přivezl vládní speciál z Egypta

Článek

Jak informovala slovenská policie, rodina byla na dovolené v letovisku Marsa Alam. Stav malé pacientky se v pátek rapidně zhoršil. Nemocnice v letovisku nebyla dostatečně vybavena na diagnostiku a léčbu děvčátka, proto egyptští lékaři doporučili převoz na Slovensko.

„Zdravotní pojišťovna, v níž byla rodina v průběhu dovolené pojištěna, dokázala zabezpečit převoz až na neděli večer. Proto se ministerstvo vnitra rozhodlo poslat do Egypta letecký speciál,“ uvedlo slovenské ministerstvo vnitra.

Foto: Polícia SR

Slovenský vládní speciál

Dítě je v Bratislavě

Čtyři hodiny po oznámení události odletěl stoj Fokker 100 s medicinským vybavením a týmem lékařů z bratislavského letiště do Hurghady, kam mezitím malou pacientku převezli.

„Dívku s rodiči i sourozencem transportovali na Slovensko. Všichni byli převezeni z letiště do nemocnice na bratislavských Kramárech,“ konstatoval mluvčí slovenského ministerstva vnitra Ivan Netík s tím, že ministerstvo při převozu spolupracovalo s resorty zahraničí a zdravotnictví.

Dítě se momentálně nachází na infekčním oddělení a o jeho aktuálním zdravotním stavu nebyly vydány žádné informace.

Reklama

Související témata:

Související články

Pobodaná Češka v Egyptě zemřela

Češka, která byla pobodána při teroristickém útoku v egyptské Hurghadě, zemřela. Oznámil to ve čtvrtek ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD).

Výběr článků

Načítám