Hlavní obsah

Trumpovo červené tlačítko v Oválné pracovně: Servírujte kolu!

– Washington
Právo, doh

Americký prezident má na svém stole v Oválné pracovně Bílého domu mýty opředené červené tlačítko. Jeho stisknutí však není signálem k jadernému útoku, ale pokynem číšníkovi.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Americký prezident Donald Trump v Oválné pracovně Bílého domu. Červené tlačítko je na světle hnědé krabičce kousek od jeho levé ruky.

Článek

S odhalením přišla reportérka agentury AP, která s Trumpem dělala rozhovor. Z toho vyplynulo, že po stisknutí knoflíku, umístěného na historickém, bezmála 140 let starém stole zvaném Resolute desk, se podle ní objevil „číšník s coca-colou pro prezidenta“.

Trumpův vztah k tomuto nápoji je přitom plný rozporů. „Nikdy jsem neviděl hubeného člověka, který by pil dietní kolu,“ tweetoval v roce 2012.

Později doplnil: „Společnost Coca-Cola ze mě nemá radost – ale to nevadí. Budu to svinstvo pít dál.“

Foto: Carlos Barria, Reuters

Detail krabičky s červeným tlačítkem, kterým si americký prezident Donald Trump přivolává číšníka s kolou.

Dílčí vítězství v loňských republikánských primárkách Trump paradoxně slavil dietní kolou a kyblíkem kuřecího masa z řetězce KFC.

Slabost nynějšího amerického prezidenta pro rychlé občerstvení je dobře známá, v minulosti se dokonce sám objevil v reklamách na řetězce Pizza Hut či McDonald’s.

Stanice CNN přitom poukázala na ostrý kontrast s předchozím prezidentem Barackem Obamou, jehož manželka Michelle se v rámci kampaně proti dětské obezitě snažila omezit prodej slazených nápojů i nezdravých produktů z produkce firem rychlého občerstvení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám